Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzending vanaf €35 binnen Nederland. Voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden!

  Palo Santo

  Palo Santo is de naam van een krachtige, aromatische houtsoort die voorkomt in de kustgebieden van Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden. Dit hout komt van de Bursera graveolens. Deze knoestige boom is de familie van de Boswellia waar ook mirre, frankincence (wierook) en copal, bekende en sterk geurende harsen bij horen. In tegenstelling tot deze harsen, wordt bij Palo Santo het hout gebruikt en niet de hars. 

   

  Het gebruik van Palo santo (Bursera graveolens) is niet iets alleen van deze tijd. De Inca's in Zuid-Amerika gebruikten al Palo santo om te zuiveren en negatieve energie te verwijderen. Ook voor geluk werd Palo santo ingezet. In die tijd werd Palo santo hout aangestoken door een priester en gebruikten de Inca’s het bij diverse religieuze en rituele ceremoniën. Zij behandelden dit hout dan ook met veel respect, wat betekent dat zij alleen het hout gebruikten voor deze doeleinden, dat zij op de grond vonden. De naam komt weg bij de Spaanse kolonisten en priesters die het hout dan ook Palo Santo noemden, dat heilig hout betekent. 

  Tegenwoordig is de Palo santo boom beschermd. Daarom mogen ook alleen takken en twijgen van de grond geraapt worden en worden er geen bomen meer gekapt. In Peru en Ecuador reguleert de regering deze praktijken. Dit alles om de natuur niet uit te putten en onnodige boskap te voorkomen. Het Heilige hout uit het Andes gebied wordt lokaal gewonnen met respect voor de natuur en met de principes van Fair Trade. Voor elke kilo verkocht hout, wordt er een nieuwe boom geplant. 

  Het hout heeft niet gelijk zijn bekende, zoete geur. Dat duurt minimaal vier tot tien jaren voordat de magische geur vrijkomt. 

   

  Palo Santo heeft een plezierige en rustgevende geur. Deze geur heeft het vermogen de stemming van mensen met neerslachtige gevoelens te verbeteren en is nuttig bij meditatie en spirituele activiteiten. Ook bij verkoudheid, griep, stress, reuma angstige gevoelens en ontstekingen kan Palo Santo heilzaam zijn. Je hoeft slechts een klein stukje hout te verbranden om een vredige, warme atmosfeer in je huis te brengen. 

  Palo Santo wordt ook wel gebruikt i.p.v. witte salie, omdat de geur zoeter, zachter en warmer is dan de indringende geur van witte salie. 

   

  Op meerdere manieren wordt het Palo Santo hout verwerkt:

  Als eerste het ‘gewone’ hout, wat opgeraapt is en een aantal jaar heeft gelegen om te rijpen, zodat de geur tot zijn recht komt. Het gebruik hiervan gaat zo: Steek het hout aan en laat het even branden. Blaas ertegen aan zodat het houtje gaat gloeien. Het hout gloeit eventjes, maar dat is al genoeg voor de lekkere geur. 
  Ben je klaar met het gebruik van de palo santo? Doof de stick in zand, zodat de Palo Santo droog blijft. 


  Er worden wierookstokjes van gemaakt. De wierook van Jiri&Friends is helemaal gemaakt van plant materiaal (zonder houtskool) en is ook Fair trade. In de wierookstokjes Palo Santo, zit ook daadwerkelijk gepulverd Palo Santo hout. Deze wierookstokjes zijn dus 100 % natuurlijk. Voordelen van de Palo Santo wierook t.o.v.  Palo Santo sticks is de zachtere geur. Het is makkelijk in gebruik en zelfs herbruikbaar. 1 stokje hoeft niet in één keer op en kan meerder keren branden. 

   

   


  Ook wordt er etherische olie uit gewonnen door stoomdestillatie van de gevallen takjes. Het is een heldere tot lichtgele olie met een zoete, houtachtige geur met een frisse ondertoon van munt. Deze olie wordt veel gebruikt om te mediteren, voor rust, ontspanning en concentratie. Daarnaast stabiliseren de werkzame inhoudsstoffen je emoties en hebben een zeer kalmerend effect.
  Voeg enkele druppels toe aan een diffuser om deze heerlijke geur te verspreiden in je huiskamer, kantoor of wachtruimte.

  Ook is deze olie op de huid werkzaam. Doe dit alleen nooit puur. Gebruik een basisolie en voeg daar 1-3% etherische Palo Santo olie aan toe. Deze olie heeft zeer goede absorptie-eigenschappen en wordt tijdens massagetherapie gebruikt pijn en ontsteking van de spieren en gewrichten te verlichten. Daarnaast is het een voedende, maar ook reinigende olie voor de huid.

  Gebruik deze olie niet tijdens zwangerschap en borstvoeding.

   

  In de aromatherapy spray Palo Santo van Jiri&Friends is de etherische olie verwerkt van de Palo Santo. Deze spray is kant en klaar om ruimtes op te frissen, te zuiveren en voorzien van een heerlijke geur.

  Comments

  Be the first to comment.

  *Alleen de hoogste korting of aanbieding wordt toegepast

  Jouw Winkelwagen

  Your cart is currently empty.
  Click here to continue shopping.
  Bedankt dat je contact met ons hebt opgenomen! We komen snel bij je terug. Bedankt voor je aanmelding Bedankt! We laten je weten wanneer deze beschikbaar is! The max number of items have already been added There is only one item left to add to the cart There are only [num_items] items left to add to the cart